Fortsæt til hovedindholdet
Guide til kirkens mange muligheder
Kor for børn i Københavns Stift
En flok syngende børn er sammen i et Kor i enghave Kirke

Kor for børn i København

Har du et barn, der elsker at synge? Så tilbyder flere af Københavns kirker børnekor, der giver venskaber, sangteknik og hygge. Her lærer kyndige korledere børnene at synge i fritiden - helt gratis eller til få penge

At synge i kor er en god måde at udvikle sin musikalitet på. Det er sågar godt for immunforsvaret og venskaber, påstår videnskaben. 

De fleste korsangere nævner sammenholdet som drivkraften til at synge i kor. Sådan er det også i de mange københavnske kirker, hvor børn kan synge sammen og opleve fællesskabet i det lokale børnekor. Det er sjovt at synge sammen, og i korene tager kyndige og veluddannede korledere børnene igennem mange forskellige genrer. De kommer forbi gospel, salmer, børnesange, bevægelsessange, pophits og kanon. 

At gå til kor i den lokale københavnerkirke behøver ikke koste en formue. De fleste steder er det gratis at deltage, mens prisen enkelte steder er et symbolsk beløb, der dækker forplejning. 

Find et børnekor tæt på jer 

Korene øver en gang om ugen. Ofte træner man stemmer og klang. For de yngste handler det ofte om at lære at bevare koncentrationen og synge sammen, mens korsangerne med alderen træner flerstemmig sang, takt, node- og tonelære. Vigtigst er dog, at man ikke behøver at synge rent eller kunne noder, når man starter. Det lærer man i koret. 

Flere af de københavnske kirker har en korleder ansat, som har flere års erfaring med korledelse og arbejdet med børn. Børnekorene deltager tit ved større gudstjenester omkring højtiderne som jul, fastelavn og påske, hvor børnene viser, hvad de har lært i løbet af året.  

For at være opdateret henviser vi til den lokale kirkes hjemmeside, hvor I kan finde oplysninger om eventuel tilmelding, deltagergebyr og meget mere. 

God fornøjelse!