Fortsæt til hovedindholdet
Kirke for unge voksne
Udvalget for unge voksne

Udvalget for unge voksne

UV – Kbh. stift er Københavns Stifts udvalg for unge voksne. Vores vigtigste formål er at styrke kirkens dialog med unge voksne og inspirere dem til at lukke kirken og kristendommen ind i deres liv. Det gør vi ved at understøtte, organisere og koordinere folkekirkeligt arbejde på stiftsniveau – sammen med og for de unge voksne.

 

Vi indsamler viden, erfaringsudveksler og uddanner folkekirkens ansatte og frivillige, som arbejder med unge voksne. Målet er at komme i tale med flere unge voksne der ikke, eller sjældent, kommer i kirken. Det gør vi ved at understøtte de lokale kirkelige indsatser, der med sparring forsat udvikles og kvalificeres. Vi arbejder på en organisering og på at skabe større synlighed omkring arbejdet med ung voksne i Københavns Stift.

Udvalget for unge voksne arbejder ud fra 5 indsatser:

VIDEN – At indsamle og formidle viden om kirkeligt arbejde med unge og unge voksne (aldersgruppen fra 16 – 35 år). Det omfatter at formidle kendskabet til ungdomskulturerne, unges syn på og forventninger til folkekirken.

UDVIKLINGSARBEJDE- Støtte op om arbejdet med, hvordan folkekirken kan møde spirituelt søgende, fx gennem kontemplative aktiviteter som mindfulness og yoga.

ERFARINGSUDVEKSLING OG OPKVALIFICERING - Målrettet arbejde med at skabe gode rammer for erfaringsudveksling og opkvalificering for alle der arbejder med unge og kirke i stiftet.

INSPIRATION TIL FLERE UNGDOMSKIRKER – At dele viden og inspiration til og omkring udvikling og opbygning af ungdomskirker. Stiftet har viden og erfaringer, som der stilles til rådighed.

KOORDINERER AKTIVITETER PÅ STIFTS NIVEAU - Planlægge eller koordinere deltagelse i begivenheder som Ungdommens Folkemøde, Jazzfestival, Distortion, Pride, messer osv. i samarbejde med POK. 

 

UV – Kbh. Stift består af:

Berit Weigand Berg

Helene Ferslev

Therese Møller

Liane Dambo

Sofie Bohm

Folmer Lynggaard

Benedikte Sommer van Steenoven

Christian Bro

Thomas Frovin Moesgaard-Christensen

Leif Munksgaard

Annette Molin Brautsch

Susanne Worm Steensgaard

Pia Mi Ran Poulsen 

Læs mere om udvalget her