Fortsæt til hovedindholdet
Københavns Stift
Ledige stillinger
Bispegården i Nørregade 11

Ledige stillinger

Hvis der aktuelt er ledige stillinger i Københavns Stift, vil de fremgå herunder. Der kan være flere ledige stillinger - scroll til bunden af siden.

De fleste jobopslag består af en tekst fra stiftet og en såkaldt embedsbeskrivelse fra det pågældende menighedsråd.

Folkekirkens Forsikringsenhed søger daglig leder

En nyoprettet stilling som daglig leder for Folkekirkens Forsikringsenhed (FE) er ledig. Stillingen er oprettet som led i, at en ny forretningsmodel for Forsikringsenheden skal implementeres. Med den nye forretningsmodel styrkes FE på ressourcesiden og opgavesiden.

Hvis du brænder for:

  • Implementering af en ny forretningsmodel i et af folkekirkens centre
  • At have medindflydelse på dine opgaver
  • Rådgivning af brugere af FE
  • Løsning af konkrete opgaver i skøn forening med varetagelse af en rolle som projektleder
  • Samarbejde med interne og eksterne samarbejdsparter (provstiudvalg, menighedsråd, rådgivere, leverandører, konsulenter mv.)
  • At gøre en forskel sammen med dit tema i en organisation, hvor målet giver mening

Så send en ansøgning til den ledige stilling som daglig leder af FE.

Du er som daglig leder nøgleperson i det strategiske og processuelle arbejde med at implementere den nye forretningsmodel for FE og skal sikre en koordination af de mange indsatser, processer, delmål og mål, der allerede er sat og som skal sættes.

Stillingen er en fuldtidsstilling og ansættelse forventes pr. 1. december 2024 eller snarest derefter.

Den daglige leder skal

  • lede, motivere og inspirere et engageret team af sagsbehandlere og rådgivere i FE
  • koordinere samarbejdet mellem sagsbehandlerne fordelt på de to lokationer i Helsingør stift og i Københavns stift.
  • sikre fremdrift og målopfyldelse på projekt ’Ny forretningsmodel for FE’
  • deltage i den løbende udvikling af initiativer fremtidens FE
  • varetage egne sagsbehandlingsopgaver i FE
  • have kendskab til/vilje og interesse for at sætte sig ind i folkekirkens struktur og funktionsmåde og kunne manøvrere i den
  • besidde stærke analytiske, processuelle og kommunikative evner og
  • have øje for både helheden og den afgørende detalje

Du refererer til stiftskontorcheferne i hhv. Helsingør og Københavns Stifter.

Din daglige koordinerende opgave gælder FEs sagsbehandlere, der omfatter en række medarbejdere, der tillige varetager stiftsopgaver, samt FEs økonomimedarbejder, der leverer ugentlige dataudtræk og varetager opfølgning på økonomien i FE.

Vi forventer os, at du har

  • Ledelseserfaring og kan motivere
  • Et skarpt strategisk blik og evne til nå opstillede mål
  • Relevant akademisk uddannelse (f.eks. cand.jur. eller cand.merc.jur)
  • Et indgående kendskab til og flair for forsikring
  • Indgående kendskab til entrepriseret

Vi tilbyder

En levende arbejdsplads med en ligeværdig omgangsform, hvor humor og sans for helheden står centralt. Vi er – foruden stiftsmedarbejderne i hhv. Helsingør stift og Københavns stift - ca. 10 kolleger, der dagligt betjener folkekirkens 10 stifter, provstiudvalg, menighedsråd og folkekirkens uddannelsesinstitutioner med rådgivning og sagsbehandling af forsikringsspørgsmål og forsikringssager. Vi deler ambitionen om at sikre de bedste rammer for folkekirkens arbejde. 

Din primære arbejdsplads er Helsingør Stift, Hestemøllestræde 3A, Helsingør – en placering i de historiske rammer i Vor Frue Kloster i Helsingør, der ligger 5 min. gang fra stationen.

Aflønning som chefkonsulent uden personaleansvar ihht. Statens AC-overenskomst med en aktuel årlig basisløn inden for intervallet kr. 697.958–735.101 inkl. pension. Der vil kunne forhandles et kvalifikationstillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Yderligere oplysninger hos stiftskontorchef Annette Nordenbæk, Helsingør Stift, anm@km.dk (eller 49213500) eller hos stiftskontorchef Helle Ostenfeld, Københavns Stift, heo@km.dk (eller 33476500)

Ansøgningen sendes til kmhel@km.dk senest 25. oktober 2024 kl. 12.00. Samtaler forventes afholdt i uge 45.

Folkekirkens Forsikringsenhed er et af folkekirkens centre. Det blev dannet i 2013. Forsikringsordningen er en selvforsikring, der omfatter alle folkekirkens selvejende kirker, præsteembeder, provsti- og stiftsadministrationer, de folkekirkelige uddannelsesinstitutioner med videre og menighedssamarbejder i henhold til gældende lovgivning. Ordningen omfatter forsikring for folkekirkens bygninger og løsøre m.v. (tingskadesforsikring), selvforsikring af folkekirkens bygge- og anlægsarbejder inkl. ansvarsforsikring (entreprise), en ansvarsforsikring for hele folkekirken og personer, der er ansat i folkekirken samt en arbejdsulykkesforsikring for alle folkekirkens og Kirkeministeriets ansatte. Vi er fordelt på 2 lokationer i henholdsvis Helsingør og København i de 2 stiftsadministrationer, der understøtter biskoppen i sit arbejde, betjener Stiftsrådet, provstiet og sogne med alt fra juridisk rådgivning til byggesagsbehandling.  

Sognepræst i Blågårdens Pastorat, Nørrebro Provsti i Københavns Stift

Stiftets stillingopslag:

Stillingen som tjenestemandsansat sognepræst i Blågårdens Pastorat, Nørrebro Provsti er ledig til besættelse den 1. februar 2025 eller snarest derefter. 

Stillingen er en fuldtidsstilling. 

Som ny sognepræst får du et introduktionsforløb, hvor du får en mentor, der guider dig igennem i den første tid i embedet. 

Har du lyst til at læse mere om Blågårdens Pastorat og Brorsons Kirke kan du orientere dig på kirkens hjemmeside: www.brorsons.dk 

Stillingen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. (LBK nr. 864 af 25/6/2013) 

Stillingen aflønnes efter løngruppe 1 i aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i Folkekirken. 

Ud over selve lønnen ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 for en fuldtidsstilling på kr. 43.000,00 årligt. 

Stillingen er omfattet af reglerne om Ny Løn, hvorfor det er muligt at ønske en lønforhandling. 

Der er knyttet tjenestebolig til stillingen. Tjenesteboligen ligger på adressen Rantzausgade 51, 2200 København N. Tjenesteboligen vil blive vurderet inden indflytning, og boligbidraget vil blive fastsat ud fra denne vurdering. 

Er du endnu ikke ordineret, bedes du sende kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet sammen med din ansøgning. 

Hvis du indstilles til stillingen, vil der blive indhentet børneattest. 

Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen. 

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information om stillingen, så kan provst og menighedsrådsformand kontaktes.

Er det første gang du søger embede, bedes du kontakte biskoppens sekretær for at aftale et tidspunkt for en samtale med biskop Peter Skov-Jakobsen inden menighedsrådet afholder orienteringsmøde. 

Ansøgningen skal stiles til Kirkeministeriet, men skal sendes til biskoppen over Københavns Stift pr. mail til KMKBH@KM.DK. Ansøgningen skal være biskoppen i hænde senest den 28. oktober 2024 kl. 15:00. 

Kontaktoplysninger menighedsrådsformand Aksel Friberg, Blågårdens Sogns
Telefon 60 49 91 00 ∙ E-mail: aksel-f@hotmail.com 

Kontaktoplysninger provst Per Vibskov Nielsen, Nørrebro Provsti
Telefon 35 36 12 68 ∙ E-mail: PVN@KM.DK 

Kontaktoplysninger Københavns Stift
Telefon 33 47 65 00 ∙ E-mail: KMKBH@KM.DK                     

Kontaktoplysninger biskop Peter Skov-Jakobsen
v/bispesekretær Dorte Laurberg Vedel
Telefon 33 47 65 00 ∙ E-mail: KMKBH@KM.DK 

Opslag af stillingen:            8. oktober 2024
Ansøgningsfrist:                  28. oktober 2024

 

Menighedsrådets embedsbeskrivelse:

Hvad er Blågårdens Sogn i dag? 

Blågårdens Sogn består af Brorsons Kirke og Hellig Kors Kirke. Sognet repræsenterer en frisindet og inkluderende kristendom. Blågårdens Sogn har et stærkt samfundsengagement og prioriterer tiltag for både privilegerede og mindre privilegerede mennesker samt for mennesker, der ikke er faste kirkegængere. Sognet er et fælles sogn, hvor kirkerne samarbejder på tværs.

Brorsons Kirkes fokusområder i 2024

  • Liturgisk nytænkende: Brorsons Kirke er anerkendt for sin nænsomme opdatering af traditionel højmesseliturgi med inspiration fra jazz- og folkemusik i tæt samarbejde med Brorsons erfarne kapelmester og musikere.
     
  • Rummeligt kirkerum, som inviterer til fællesskab på tværs af alder: I Brorsons Kirke står alteret i midten under en diskokugle og orgelet bruges sjældent. I Brorsons Kirke skal alle føle sig velkomne, og vi er optaget af samtidens udfordringer og anvender et nutidigt sprog. Brorsons Kirke huser en stor FDF-kreds, og vi laver mange aktiviteter, som appellerer til både unge og unge-voksne, såsom kirkeyoga og rytmiske aftensgudstjenester.
     
  • Økumenisk samtale og religionsdialog i form af relationsarbejde med Nørrebros øvrige religiøse fællesskaber, lige fra andre kirkesamfund til lokale moskeer og andre fællesskaber.

Hvem er du som vores kommende sognepræst?

Du er samarbejdsorienteret og ønsker at lave og udvikle kirke i samarbejde med resten af sognets øvrige ansatte, menighedsråd, frivillige samt kirkelige organisationer.

Du er interesseret i at være et vigtigt folkekirkeligt ansigt på indre Nørrebro.

Du er åben over for at udvikle videre på de udviklingsområder, som menigheden, i samarbejde med dig, vælger at fokusere på i fremtiden.

Vi afholder samtaler med udvalgte kandidater d. 16/11, og man vil efterfølgende kunne kaldes til prøveprædiken d. 18/11 eller 19/11.

Genopslag - Præst for Folkekirkens Skoletjeneste for Ungdomsuddannelser (FSU) i Københavns Stift

Stiftets stillingopslag:

I Københavns Stift er det blevet besluttet at oprette en skoletjeneste for ungdomsuddannelser: Folkekirkens Skoletjeneste for Ungdomsuddannelserne (FSU). Formålet med FSU er at tilbyde undervisningsinstitutionerne projekter og arrangementer inden for de fag og emner, hvor folkekirken kan uddybe og supplere med samtale, oplysning og oplevelse.

Disse tilbud kan have såvel et dannelsesperspektiv, der vinkler til kristendommens eksistentielle aspekter som et samfundsperspektiv, der belyser folkekirkens og kristendommens rolle i et demokratisk, pluralistisk samfund og øger de unges kendskab til folkekirken som en historisk og aktuel central samfundsinstitution.

I første omgang er FSU et pilotprojekt, som skal evalueres i 2028. Der er allerede ansat en projektmedarbejder, som sammen med præsten skal etablere og søsætte FSU. Både projektmedarbejderens og præstens stilling er deltidsstillinger.

 

FSU-præsten skal sammen med FSU-projektmedarbejderen skabe et netværk af kontakter til de relevante institutioner, som kan holdes ved lige og udbygges. Desuden skal præsten i samarbejde med projektmedarbejderen være med til at levere og udforme undervisningsideer og events til de forskellige skoleformer. Vi søger en præst, som er dygtig formidler, god til at skabe netværk og sætte sig ind i andre faggrupper og deres behov for at gøre FSU’s tilbud til dem relevante og inspirerende.

Da FSU er et pilotprojekt, forventes det, at præsten kan arbejde selvstændigt og være med til at definere sin egen rolle.

FSU har en bestyrelse bestående af repræsentanter for Københavns provstier og bestyrelsesformand, sognepræst Rikke Juul.

 

Stillingen som præst for FSU i Københavns Stift er ledig til besættelse fra 1. januar 2025. Stillingen er tidsbegrænset til 4 år, men med mulighed for forlængelse.

Stillingen opslås som kvote 50 % af en fuldtidsstilling.

Det er en forudsætning, at ansøger har erfaring som sognepræst.

Stillingen kan besættes ved frikøb fra en allerede eksisterende præstestilling i stiftet.

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den gældende overenskomst for akademikere i staten med tilhørende protokollat.

Der er ikke knyttet tjenestebolig til stillingen, men der stilles kontorfaciliteter til rådighed i Vartov, Farvergade 27D, 1463 København.

Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen.

 

Ansøgningen stiles til biskop Peter Skov-Jakobsen og sendes pr. mail til Københavns Stift på: KMKBH@KM.DK. Ansøgningen skal være biskoppen i hænde senest mandag den 21. oktober 2024 kl. 15:00.

Kontaktoplysninger - bestyrelsesformand Rikke Juul 
Telefon 24 49 73 01 ∙ E-mail: RJ@KM.DK

Kontaktoplysninger - koordinerende provst Michael Krogstrup Nissen 
Telefon 51 17 47 27 ∙ E-mail: MKNI@KM.DK

Kontaktoplysninger - biskop Peter Skov-Jakobsen v/bispesekretær Dorte Laurberg Vedel Telefon 33 47 65 00 ∙ E-mail: KMKBH@KM.DK

 

Opslag af stillingen: 1. oktober 2024 
Ansøgningsfrist: 21. oktober 2024


Følg med på folkekirkensintranet.dk for andre job i folkekirken.