Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Sådan kan kirker hjælpe ukrainere

Der er mange muligheder for kirker, der gerne vil engagere sig.

Af Ulla Haahr

Mange spørger, hvordan man kan engagere sig som kirke. Onsdag den 9. marts holder Københavns Kommune stormøde om hjælp til ukrainske flygtninge. Alle borgere, virksomheder og frivillige organisationer, der gerne vil hjælpe og støtte ukrainske flygtninge, der kommer til København, er velkomne.

https://www.kk.dk/ukraine/stormode

Folkekirkens Migrantsamarbejde har desuden samlet en række anbefalinger til kirkerne på https://www.interchurch.dk/ukraine

Her er både konkrete idéer som at tage kontakt til herboende ukrainere for at tilbyde hjælp samt forslag til liturgier og bønner, som kan bruges i gudstjenester.

Kommunerne står med en kommende stor opgave, når der skal tages imod de ukrainske flygtninge. Her kan kirken også hjælpe med til med nødindkvartering og bespisning. Her er det vigtigt, at provstiet tager kontakt til kommunen, for det er generelt vigtig at informere og koordinere indsatsen. Både internt i provstiet men også med andre kirkelige aktører.

I Facebook-gruppen "Kirkernes engagement blandt ukrainere i Danmark"  https://www.facebook.com/groups/1484767591920332/  inviteres alle kirkeligt engagerede inviteres til at dele erfaringer, materialer og viden samt spørge om hjælp eller koordinere lokale tiltag.