Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny udviklingskonsulent for unge voksne

Københavns stift har pr. 1. dec. 2022 indgået et samarbejde med Kirkefondet om ansættelsen af stiftets nye konsulent for unge voksne. Udviklingskonsulent Malte Ystrøm Madsen skal de næste 3,5 år bl.a. understøtte stiftets sogne i at udvikle og forankre deres arbejde med unge.

Malte Ystrøm Madsen 

Af Ulla Haahr

”Jeg glæder mig til at arbejde videre med at skabe kirke med unge og unge voksne. København er klart det stift med flest unge, og mange sogne har kun lidt eller ingen relation til unge efter de bliver konfirmeret. Det skal vi have lavet om på” siger han.

Malte Ystrøm Madsen har været med til at starte uKirke på Vesterbro i København og har stor erfaring med kirkeligt ungdomsarbejde. Han ser især frem til at skulle arbejde videre med at skabe tilbud fokuseret på unge voksne.

”Der sker noget når man går fra fællesskabet i gymnasiet til at skulle stå på egne ben. Man flytter måske hjemmefra, begynder på en længere uddannelse og kan skimte familielivet i horisonten. Men er det nu den rigtige uddannelse? Den rigtige kæreste? Og er jeg overhovedet voksen nok til at begynde at tænke på familie og børn? Derudover ser unge voksne anderledes på fællesskaber, de har et andet kulturforbrug og en anden måde at være frivillig på. Dette bliver vi nødt til at tage højde for, når vi skal skabe kirke med unge voksne” udtaler Malte.

Hvis I har brug for hjælp til at understøtte og udvikle arbejdet med unge i jeres sogn, så tag derfor meget gerne fat i Malte. Det kan for eksempel være ideer til arrangementer, aktiviteter eller hvordan man skaber engagement og relevant kirke sammen med unge.

Malte Ystrøm Madsen kommer til at arbejde tæt sammen med unge voksne udvalget og med Presse og Kommunikation i Vartov, hvor han vil tilstede tirsdage og torsdage. 

Malte Ystrøm Madsen er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og historie og har bl.a. været med til at skrive bogen ”Hvorfor tror I jeg vil frelses?” (2021). Bogen er baseret på en større undersøgelse af 25-35-åriges hverdag, kulturelle forbrug og spirituelle liv. Han har i sommeren 2022 afsluttet sin diplomuddannelse i ledelse med særligt fokus på projekt- og procesledelse i frivilligt regi, og er derudover uddannet kordegn fra Roskilde Domkirke.

Kontakt:

Udviklingskonsulent Malte Ystrøm Madsen, mym@kirkefondet.dk og på tlf. 23307185