Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny pressechef vil synliggøre folkekirken

Kristian Danholm er Københavns Stifts nye pressechef. Han ser et stort uforløst potentiale i de gode historier i folkekirken, som han glæder sig til at være med til at forløse.

"Der går mange rundt derude, der ikke ved, hvad folkekirken har at byde på, som vil give dem den værdiforøgelse i deres liv, de længes efter", siger Kristian Danholm, der er Københavns Stifts nye pressechef. 
Foto: Københavns Stift

Af Kirsten Weiss Mose

”Min opgave bliver at skabe kommunikation, der viser folkekirkens relevans for flere - herunder at gøre biskoppen mere tydelig i offentligheden. Mere konkret betyder det, at jeg internt skal finde og på nye måder formidle folkekirkens mange gode og måske ufortalte historier i Københavns Stift. Samtidig vil jeg løbende lede efter sprækker i aktuelle værdidebatter, såsom køn, indvandring, identitetspolitik etc., hvor biskoppen og andre aktører i stiftet kan få en solid platform at ytre sig fra,” siger Kristian Danholm, der begynder i stillingen som pressechef 15. november.

Han glæder sig til at arbejde tæt sammen med biskoppen om ”at iagttage de her værdimæssige brudflader, og samtidig rådgive ham og andre af folkekirkens talspersoner om, hvordan andre aktuelle emner i den offentlige debat kan bruges til at synliggøre folkekirken.”

Stort uforløst potentiale i folkekirken

”Folkekirkens medlemstal daler. I sidste instans vil jeg gerne være med til at vende den udvikling. Via fortællinger, debatter og andet godt fra det journalistiske overdrev. Det er i sagens natur noget af en supertanker at få vendt, men når jeg alligevel er optimistisk, er det fordi jeg ser et stort uforløst potentiale i folkekirkens formidling,” siger Kristian Danholm.

”Arbejdet er en spændende udfordring med mange muligheder, men det giver også samfundsmæssigt mening, fordi folkekirken ER relevant for flere. Der går mange rundt derude, der ikke ved, hvad folkekirken har at byde på, som kunne give dem den værdiforøgelse i deres liv, de længes efter.”

Om Kristian Danholm

Alder: 50 år
Uddannelse: journalist
Tidligere ansættelser: kommunikationschef i Københavns Politi og Folkekirken Vesterbro. Var med til at etablere hedengangne Radio24syv, hvor han fungerede som redaktionsleder, redaktør, reporter og vært. 
Inden da ansat på DR som redaktør og reporter på Deadline 22.30, TV Avisen, Radioavisen, Orientering, P1 Morgen, etc.
Andet: Har desuden læst historie på universitetet, skrevet klummer og holdt foredrag.