Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny kongelig bygningsinspektør udpeget

Camilla Løntoft Nyboe fra Rønnow Arkitekter A/S skal fremover varetage opgaven som kongelig bygningsinspektør i Københavns Stift.

Portræt af Camilla Løntoft Nyboe i en stort trøje

Camilla Løntoft Nyboe er ny kongelig bygningsinspektør. Foto: Rønnow Arkitekter

Af Ulla Haahr

Slots- og Kulturstyrelsen har udpeget de nye kongelige bygningsinspektører med ansvar for arkitektrådgivning, når det gælder bygningsarbejder på en del af statens fredede ejendomme og landets kirker.

Den kongelige bygningsinspektør på folkekirkens område har ansvaret for at rådgive i forbindelse med stiftets godkendelse af byggesager ved kirker og kirkegårde. Der er i alt 4 kongelige bygningsinspektører i hele landet.

Pr. 1 maj er det Camilla Løntoft Nyboe fra Rønnow Arkitekter A/S, der skal rådgive Københavns Stift omkring byggesager i København og på Bornholm.

 

Stiftets kongelige bygningsinspektør

Når menighedsrådene i Københavns Stifts skal gennemføre fx ændring eller istandsættelse af kirkebygninger, inventar og kirkegårde, skal det godkendes af stiftet. Når stiftet træffer en afgørelse, bliver den kongelige bygningsinspektør inddraget og derudover også relevante specialkonsulenter. Derudover kan menighedsrådene selv hente rådgivning direkte hos en række konsulenter.

 

Se mere her: Bygningskonsulenter | Københavns Stift (kobenhavnsstift.dk)