Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Fredsgudstjeneste i Domkirken

Selvom store bededag ikke længere er en helligdag, er der stadigvæk brug for at kunne samles i et håb og en bøn for fred og medmenneskelighed. Torsdag aften den 25. april kl. 17 – aftenen før store bededag – står biskop Peter Skov-Jakobsen for en fredsgudstjeneste i Københavns Domkirke.

Københavns Domkirke indvendigt med lys ved bænkene under kirkens hvide hvælving

Københavns Domkirke. Foto: "seier+seier", Flickr.com (CC 2.0)

Danmark er blevet en helligdag fattigere, men bøn og håb er stadigvæk grundstenen i folkekirken. I disse tider er der rigeligt at bede for, og når mennesker er sammen om at udtrykke håb for en bedre fremtid, får bønnen en særlig kraft:

Den fælles bøn om fred er et godt middel mod følelsen af magtesløshed og frustration. Eller som biskoppen udtrykker det: ”At få mod til at være menneskelig midt i umenneskeligheden.”

Biskop Peter Skov-Jakobsen forestår fredsgudstjenesten torsdag aften, hvor der vil være oplæsninger, salmer, musik og – selvfølgelig – bøn.

Ingen store bededag, men meget at bede for

Danskerne bombarderes med nyheder hver dag. Mange af nyhederne er dårlige, og man kan føle sig magtesløs; hvad kan man gøre, når krige bryder ud, når mennesker slår ihjel, når naturkatastrofer rammer? I mange tilfælde kan man ikke gøre andet end at håbe, at det hele en dag bliver bedre. Nogle mennesker udtrykker det håb i en bøn. Andre giver udtryk for håbet i et trist suk foran tv-skærmen. Men langt de fleste håber nok, at verden en dag bliver et bedre sted for os alle sammen.

Store bededag giver mulighed for at tænke på det håb og den bøn, mange mennesker bærer rundt på. Hverdagen rummer sjældent tid til eftertanke og refleksion, som ellers kan hjælpe med at bearbejde dagligdagens indtryk og triste nyheder.

I kirken kan du dele håbet om en fredeligere verden med andre. På torsdag kl. 17 kan man sammen med andre bede om fred ved en fredsgudstjeneste i Københavns Domkirke.