Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirken vil være synlig på ungdomsuddannelserne

I mange år har Folkekirken haft en organisation (Folkekirkens Skoletjeneste), som udbyder undervisning af høj kvalitet på folkeskoleområdet. I Københavns Stift er det blevet besluttet, at man vil have et tilsvarende undervisningstilbud til unge på ungdomsuddannelser: Folkekirkens Skoletjeneste for Ungdomsuddannelserne (FSU)

Det nye initiativ, Folkekirkens Skoletjeneste for Ungdomsuddannelser, skal øge kendskabet til kirke og kristendom blandt unge på hovedstadens ungdomsuddannelser. Projektet har til formål at gøre det nemmere for undervisningsinstitutionerne at bruge folkekirken, når det er relevant. Det kan være emner om kristendommens rolle i et demokratisk samfund. Eller om fx aktiv dødshjælp.

”Unge i dag efterspørger et andet menneskesyn, og vi kan hjælpe med at reflektere over eksistentielle emner,” siger Rikke Juul, præst i Rosenvængets sogn og formand for projektets bestyrelse.

Folkekirken har i mange år haft en skoletjeneste rettet mod folkeskolen, der er meget efterspurgt. Skoletjenesten udvikler og udbyder undervisningstilbud om kristendommen. Det er kendetegnende for skoletjenesten, at det foregår på skolens præmisser: Dvs. at det skal være kundskabsformidlende og ikke forkyndende.

”Vi bør på samme måde kunne tilbyde unge på ungdomsuddannelserne viden om folkekirken og kristendommen som et kulturelt og eksistentielt indslag. Og vores ambition er at nå unge på alle typer uddannelse –også erhvervsuddannelserne.”

Projektet er et samarbejde mellem de københavnske provstier, der også står bag finansieringen af det fire-årige forløb. Bemandingen kommer til at bestå af to deltidsmedarbejdere, én med teologisk baggrund og én med erfaring fra undervisningssektoren. Et af de konkrete mål i periode bliver at opbygge et netværk af præster, der vil stille op til arrangementer, samt at udvikle undervisningsforløb.