Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Byd ukrainske flygtninge velkommen

Print velkomstfoldere og plakater/flyers på ukrainsk og hæng dem på kirkedøren eller læg dem frem i våbenhuset. Læs også om, hvordan Hornbæk Kirke i Helsingør Stift bød nytilkomne flygtninge velkommen.

Byd ukrainske flygtninge i jeres område velkommen

Hornbæk Kirke har positive erfaringer med at opsøge de lokale ukrainske flygtninge og gøre dem opmærksom på, hvad de kan deltage i og i det hele taget bruge kirken til.

Af Kirsten Weiss Mose

De første ukrainske flygtninge har fundet vej til kirkerne i Københavns Stift. Hvis I ønsker at gøre en særlig indsat for at byde flygtninge velkomne i jeres område, er der her links til trykt materiale på ukrainsk, ligesom I kan læse om Hornbæk Kirkes erfaringer med at gøre en særlig indsats for flygtninge i deres sogn.

Velkomstfolder på ukrainsk  

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd har udgivet folkekirkens velkomstfolder på ukrainsk. Folderen giver en kort introduktion til folkekirken og dens forskellige aktiviteter.

Den kan bestilles gratis hos interchurch@interchurch.dk i papirformat. Derudover kan folderen downloades på Folkekirkens Mellemkirkelige Råds hjemmeside

Plakater og flyers i materialebanken

Folkekirken.dk’s materialebank er udvidet med en skabelon, der kan anvendes til på ukrainsk at præsentere den lokale folkekirkes aktiviteter og tilbud. Her findes også et billede til at byde velkommen til den lokale folkekirke på ukrainsk. 

Ukrainske flygtninge i Hornbæk Kirke

Da ukrainske flygtninge ankom til det nedlagte plejehjem Bøgehøjgård i Hornbæk, tog Hornbæk Kirke kontakt, og til den efterfølgende højmesse mødte flere end 30 ukrainere op. 

Læs mere om Hornbæk Kirkes erfaringer på Helsingør Stifts hjemmeside