Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Årsmagasinet Gejst er på vej ud i kirkerne

Om få dage kommer årets udgave af bladet Gejst fra trykkeriet direkte ud i sognene. Bladet er fuldt af gode historier om kirken i København, og årets tema Protest trækker tråde fra Luther til nutidens protestformer. Som altid er målgruppen gæsterne i vores kirker, som har lyst til at vide mere. 

Af Ulla Haahr

Hvordan har kristendommen gjort protest og oprør til en del af vores moderne tankegang? Hvad betyder folkekirken for vores danske identitet? Det er nogle af emnerne i årets udgave af Gejst, hvor vi også fortæller om beredskabspræstens krisehjælp i forbindelse med skyderiet i Fields. Og om kirken i London, der sammen med dansk KFUK er et anker for danskere i den britiske storby.

Vores ønske med bladet er, at vi på forskellig vis vil vise kirkens og kristendommens relevans på en måde, der vækker nysgerrighed, eftertanke og overrasker. Fx ved at fortælle om folkekirkens mangfoldige sociale arbejde, som broderiklubben på Frederiksberg, der er ved at lave deres egen version af det berømte Bayeux-tapet.

Vi vil gerne prøve at nå dem, der ikke kender kirken særligt godt, men er optaget af spørgsmål om ånd og tro - og har lyst til at vide lidt mere om vores fælles kirke. Så bladet skal ud i kirken at ligge, så man møder det på vej ind eller ud. Som gæst til bryllup, publikum til koncerter eller som fast kirkegænger. Vi håber, I har lyst til at gøre det så synligt som uligt.

Vi vil også løbende dele artiklerne på stiftets hjemmeside og sociale medier, hvor vi selvfølgelig vil sætte pris på, at I også deler eller liker – på vores Facebook eller Instagram med hashtagget #kirkenikbh.

Vi håber, I vil få gode reaktioner på bladet. Hvis I har kommentarer eller spørgsmål, må I meget gerne skrive til os på mailadressen kikkbh@km.dk.

Hvis I får brug for flere eksemplarer af bladet, skal I selvfølgelig også bare tage fat i os.