Fortsæt til hovedindholdet
Ræk ud - nye veje til børn og unge voksne
Viden & Værktøjer
En mobiltelefon ligger på et skrivebord og tager tid

VIDEN & VÆRKTØJER

 

RÆK UD er et innovationsprojekt som vil finde vej til de børn, børnefamilier og unge voksne, som folkekirken ikke har kontakt med i dag.

Det bærende redskab i processen er at sætte brugeren i centrum - at fastholde blikket på deres motivation og behov - for herigennem at øjne nye veje til det, der kan forbinde os.

Projektet har ingen færdige svar. Vi må være åbne og søgende, mens vi tramper nye stier og finder vej.

Målet er, at flere om 10 år skal opleve, at folkekirken er relevant for dem, og at de tør se sig selv som en del af et kristent fællesskab.

Målet er, at flere om 10 år skal opleve, at folkekirken er relevant for dem, og at de tør se sig selv som en del af et kristent fællesskab.

Udviklingskonsulent Søren Mikael Rasmussen fra RasmussenNordic, har stået i spidsen for projektets første fase i foråret 2024. Her lagde RÆK UD fra land med et tværfagligt udviklingsforløb, der gjorde brug af værktøjer til publikumsudvikling for at finde nye veje til dem, vi ikke har kontakt med i dag. Processen har kredset om at se brugernes behov frem vores egne. Hvordan imødekommer vi brugernes behov? Hvad står i vejen og skaber afstand mellem dem og folkekirken? Hvordan kan vi flytte os, så afstanden bliver mindre?

Nedenfor finder du de metoder og værktøjer til idéudvikling, som RÆK UD har arbejdet med. Det er stillet til rådighed af RasmussenNordic til frit download for brug i folkekirken.

Lad dig også inspirere af det mindset, der er ved at gro frem af RÆK UD processen og af de færdige koncepter som nu ligger til download for alle, der har lyst at sætte i gang selv.